Kesio

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

za 16 januari 2021 - vandaag is het 30-03-2025

Quesillo/ Kesio is het Spaanse verkleinwoord voor kaasje. Kesio is een type kaas uit Zuid-Amerika die wordt bereid met schapen- en/of koeienmelk.

In de Antillen en andere delen van het Caraïbisch gebied is quesillo een nagerecht! Een toetje, die gemaakt wordt van gecondenseerde melk, eieren en suiker (karamel). En dus zonder kaas. Het heeft wat van de crema Catalana.

RECEPT QUESILLO / Kesio

Ingrediënten

2 el suiker

6 eieren (M)

2 blik gecondenseerde melk met suiker (397 gr)

1 blik water (300 gr)

50 ml donkere rum

1-2 tl vanille

Citroen schil! Geraspte

 

Verwarm de oven voor op 180 C.

Plaats de suiker in je bakblik of ovenschaal en brandeer de suiker boven, totdat hij mooi bruin kleurt.

Blender de eieren even zodat ze goed gemengd zijn.

Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en blender dit tot een glad beslag. Tip!! Ik doe altijd wat geraspte citroen of mandarijn schillen bij. Voor de wat frissere smaak.

Giet het beslag in de vorm en plaats die in een grotere bakvorm met koud water. Het water moet in elk geval tot halverwege de ovenschaal komen.

Plaats onder in de oven en bak ongeveer 30-45 minuten op 180 C

Laat het volledig afkoelen.  Daarna in de koelkast plaatsen om verder af te koelen.

Zin in een stukje?

Haal een mes langs de rand om het los te maken.

Plaats een bord over de vorm en draai de kesio om.

Heerlijk!!!

 

 


Copyright - Disclaimer - Privacy

 Meer Caribische recepten

Wij zoeken mensen met een passie voor de Latin wereld!

Heb je een enorme passie voor de Latijns- of zuid Amerikaanse cultuur? Dan zoeken wij jou!

Droefheid over het overlijden van Richard van den Wittenboer (54)

Met diepe droefheid delen wij het zeer onverwachte overlijden van Richard van den Wittenboer mee.

Advertorial

De mattheus Passie in Tivoli Vredenburg

Latin Magazine Editie September 2022

September 2022: En daar zijn we zijn er weer!We hadden een fantastisch mooie zomer, vol met allerlei festivals, concerten en nog veel meer..maar bovenal hadden we heel veel zon, zon, zon of is het son, son, son ?

Koek en Zopie (de rum variant)

Als het kouder wordt, hoopt iedereen natuurlijk dat de schaatsen uit het vet kunnen. Lekker rondjes rijden op de ..

De augustus 2021 editie van het Latin-Magazine

Hola a todos!We hopen dat jullie allemaal hebben genoten van jullie vakantie of wellicht nog aan het genieten zijn! Deze maand zit het Latin-Magazine weer vol met nieuws uit de Latinwereld.

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Time flies when you're having RUM!

De Ron miel de Canarias. Een schat met een geografische denominatie Ron miel is vandaag de dag nog steeds een onher..

Online tasting: Welkom in de Nederlandse zomer van 2021!

De zomer met heerlijk zomers weer en waar iets mag mag eigenlijk nog niets kan. Wat kunnen we hieraan doen? ONLINE TASTINGS!

Bruine Nasi

Deze Surinaamse nasi is dus mijn interpretatie!!!

Advertorial

Izaline Calister en Thijs Borsten in Tivoli Vredenburg

Surinaamse bami met kip en gambas voor 4 personen

Surinaamse bami is een van de makkelijkste Surinaamse gerechten die er is om te maken.

Pimento Ginger Beer

Laten we het deze keer eens hebben over Ginger Beer en Ginger Ale en dan vooral over Pimento Drink.

Kesio | LatinWorld