Kerstcocktail

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Messenger Delen via Facebook  

za 19 december 2020 - vandaag is het 16-12-2024

Het is weer zover……...kerst! En met kerst hebben we natuurlijk weer een heerlijke cocktail. Dit jaar een cocktail op basis van een scroppino. Deze kerstcocktail is zacht en zoet van smaak met een klein bubbeltje en heeft de perfecte kerst uitstraling. Erg lekker na het kerstdiner maar ook “gewoon” als lekker drankje.

Wat hebben we hiervoor nodig?

  • Barmaatje
  • Blender
  • Champagne glazen (flute)
  • Bar lepel (of lange lepel)
  • Freixenet Carta Nevada
  • Malibu kokos rum likeur
  • Mathieu Teissere watermeloen siroop
  • Kokos sorbetijs

 

Hoe maak je deze kerstcocktail?

  1. Begin met een klein rood laagje in je Champagne glas. Dit doe je door een kleine scheut Mathieu Teissere watermeloen siroop uit te schenken in het glas.
  2. In de blender doe je 3 eetlepels kokos sorbetijs
  3. Voeg 30 ml Malibu kokos rum likeur toe
  4. Blenden tot het 1 vloeibaar geheel is
  5. Schenk het nu voorzichtig uit in het glas. Met de bar lepel zorg je dat de rode kleur en de witte kleur gescheiden blijven in het cocktailglas
  6. Top de cocktail af met de Freixenet Carta Nevada
  7. Bij het opdienen even benadrukken dat je gasten de cocktail NIET roeren. Zou zonde zijn van al je moeite.

 

Deze kerst cocktail zal eenieder verrassen, niet alleen qua uiterlijk, maar ook de smaak is erg bijzonder. Uiteraard kan je ook kiezen voor een andere siroop (aardbei, grenadine, etc)Wil je iets droger? Gebruik dan een “brut” mousserende wijn en natuurlijk kan je de Freixenet ook vervangen door een prosecco of andere mousserende wijn. Heb zelf bewust gekozen voor de Freixenet Carta Nevada omdat deze lekker prikkelend contrasteert met het zoet van de Malibu kokos rum likeur en kokos sorbetijs.

Wij van Rumworld wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2021.

 

 


Copyright - Disclaimer - Privacy

Betrokken organisaties

RumWorld


 In deze Kerst 2020 2020 editie van het Latin-Magazine onder andere:

Patacones/ Tostones

Bakbanaan. Groen, geel, bruin of zwart, uitermate populair, in Latijns-Amerikaanse keuken waar ze als geen ander weten hoe ze...

Gestoofde kip

December is weer aangebroken. Hoe zit het met de feestdagen dit jaar? Hoe het coronavirus zich ook ontwikkelt,....

Advertorial

Follow us on Instagram: https://www.instagram.com/latinworld.nl/

Antilliaanse sult

Antilliaanse sult. Een traditioneel kerstrecept van Curaçao! Een van de lekkernijen op de Oud en Nieuw tafel bij de meeste Antillianen.

Sult recept van Edsel Payo Juliet

Edsel Juliet's sult. Gezouten varkensoortjes op peper en zuur...

Kerstcocktail

Dit jaar een cocktail op basis van een scroppino. Deze kerstcocktail is zacht en zoet van smaak met een klein bubbeltje.

Advertorial

Salsa madhouse 28 december

Een leden APP helemaal GRATIS!

PALDA is de beroepsorganisatie voor Afro Latin Dansondernemers. Als we iets willen bereiken moeten we het samen doen.

Son de Aquí vertelt met 'Ella Me Encerró' een waargebeurd verhaal

Son de Aquí is een latin band opgericht in Mexico-Stad, gekenmerkt door internationale...

CORONAJAAR EN BEVRIJDINGSJAAR 2020

Laten we deze pandemie en de moeilijke situatie geenszins bagatelliseren. Het lijkt me fnuikend voor iedereen en zeker voor jongeren,...

Advertorial

Salsaventura

Dias De Navidad

Días de Navidad, letterlijk vertaald: dagen van kerst. Kerstdagen dus!